Om

biopicLina Sundin

Jag blev nyfiken på smide lite av en slump för drygt 26 år sen. På ett sommarlov då jag ville hitta på något kreativt anmälde jag mig till en veckokurs i varmsmide. Intresset var väckt och under praktikperioder, helger och lov, lärde jag mig grunderna i en bysmedja i Hallsberg. Där fick jag även en lärlingsplats efter skolan.

Efter några år startade jag 1997 min egen firma, Linas Smidesverkstad, i en smedja som hör till natur- och kulturområdet Karlslund i Örebro. Här jobbar jag med traditionellt och modernt bruks- och konstsmide. Stora delen av verksamheten består av beställningsjobb till privatpersoner och företag. Exempelvis grindar, gravkors, inredning och reparationer. Även offentliga utsmyckningar och egendesignat smide.

Att gå en smideskurs är en otroligt kul aktivitet. Många får svårt att sluta och återkommer år efter år. Jag har helgkurser, prova på kurser och företagsevent. Läs mer under kurser/event.

 

Öppettiderna kan variera och jag kan ha stängt p.g.a. ärenden eller om jag är ute och utför arbeten på plats. Vanligast är jag på plats mellan 13-20. Ring i förväg om ni vill vara säker på att jag är i smedjan.

Välkomna!