Om Mig…

biopicLina Sundin

Jag blev nyfiken på smide lite av en slump för drygt 25 år sen, och anmälde mig först till en sommarkurs. Därefter under gymnasietiden använde jag praktikperioderna till att lära mig grunderna i en bysmedja i Hallsberg, där jag även fick en lärlingsplats efter skolan.

Efter några år startade jag 1997 min egen firma, Linas Smidesverkstad, i en smedja som hör till natur- och kulturområdet Karlslund i Örebro. Här jobbar jag med traditionellt och modernt bruks- och konstsmide och även beställningsjobb till privatpersoner och företag. Exempelvis grindar, gravkors, inredning och reparationer. Blir det tid över smider jag även egendesignat smide till försäljning i smedjan.

Att gå en smideskurs är en otroligt kul aktivitet. Många får svårt att sluta och återkommer år efter år. Jag har helgkurser, kvällskurser och företagsevent. Läs mer under kurser/event.

 

Öppettiderna kan variera och jag kan ha stängt p.g.a. ärenden eller om jag är ute och utför arbeten på plats. Ring i förväg om ni vill vara säker på om jag är i smedjan…

Välkommna!